StoryEditor
čeka se odluka vlade

Energoinvest: Dobili smo novu cijenu plina od Gazproma, ali je još uvijek ne možemo priopćiti

Piše FENA  /  10.10.2022., 13:35h

Suglasno uobičajenoj poslovnoj praksi da se cijene prirodnog plina za potrošače u FBiH usklađuju tromjesečno, a na bazi promjena cijena koje ispostavlja isporučitelj plina Gazprom Export, Energoinvest kao opskrbljivač Federacije BiH prirodnim plinom je dobio novu cijenu prirodnog plina, priopćeno je iz ove kompanije, ali bez navođenja nove cijene.

- Ruski dobavljač Gazprom Export je izvršio korekciju cijene prirodnog plina pozivajući se na promjene u kretanju naftnih derivata u posljednjih 9 mjeseci, ali i značajno povećanje vrijednosti američkog dolara (USD) u odnosu na vrijednost eura tj. konvertibilne marke. Energoinvest se obratio Vladi FBiH za suglasnost za novu cijenu. S obzirom na prethodni dogovor dvije vlade, Vlade Federacije BiH i Vlade Županije Sarajevo koji je podrazumijevao subvencioniranje razlike cijene u punom ili djelomičnom iznosu, Energoinvest u ovom trenutku ne može priopćiti konačnu cijenu plina prema potrošačima do donošenja Odluke Vlade FBiH, navodi se u priopćenju.

Iz Energoinvesta također naglašavaju da je za FBiH opskrba plinom uredna, u dogovorenim količinama i dinamikom koja je potvrđena od strane Gazprom Exporta.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 01:02