StoryEditor

Emir Suljagić otkrio daljnje planove na uspostavi bošnjačkog entiteta: Moramo sve ispočetka

Piše D  /  19.07.2018., 04:07h

Ipak nisam imao pravo. SDA nas je danas i zvanično pretvorila u podjarmljenu većinu prepuštajući zakonodavni proces u ruke Dragana Čovića i Milorada Dodika. Sada Zakon o izbornim jedinicama treba usvajati ispočetka. Uz smjenu Puzigaće. Čestitam SDA na uspješnoj relaksaciji odnosa, napisao je Emir Suljagić, poznati bošnjački twitter radikal u najnovijem postu na Twitteru.

Ovaj post je objavljen nakon što je protuustavni Prijedlog zakona o izbornim jedinicama u FBiH danas zaustavljen u Domu naroda Parlamenta FBiH. Predsjedavajuća Doma naroda Lidija Bradara i njen zamjenik iz reda srpskog naroda Drago Puzigaća potpisali su da je riječ o prijedlogu zakona koji je destruktivan po vitalne nacionalne interese Hrvata i Srba. Zbog toga je za njegovo usvajanje bila potreba većinska podrška unutar svakog nacionalnog kluba, a takve podrške nema u Klubu Hrvata.

Zbog toga je ovaj prijedlog zakona završio svoj parlamentarni put, pošto ga je prethodno u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH bila usvojila bošnjačka većina (SDA, SDP, DF, SBB i NS).

Na Suljagićevu žalost, a sreću svih domoljuba Bosne i Hercegovine, Puzigaću neće biti moguće smijeniti jer je to također pitanje vitalnog nacionalnog interesa, što znači da FBiH bar još neko vrijeme neće moći biti pretvorena u unitarni entitet s bošnjačkom dominacijom.

J. G. / Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:15