StoryEditor
sumanuti radikal

Emir Suljagić: Da ponovim - liberalna demokracija prestaje tamo gdje počinje muslimanska većina

Piše desk  /  16.10.2022., 11:08h

Suljagić time očito želi sugerirati kako se demokracija suspendira ako su muslimani većina, no zapravo je istina puno bliže tome da, u konkretnom primjeru Bosne i Hercegovine, demokracija nema šanse zaživjeti pored agresivnog i dominacije željnog bošnjačko-muslimanskog stanovništva, koje u značajnom dijelu nema namjeru poštovati Ustav zemlje. Suljagića bi valjalo priupitati i što misli o modelima Belgije i Švicarske i ima li tamo liberalne demokracije.

Bošnjački radikal Emir Suljagić zaljubljen je u društvenu mrežu Twitter na kojoj iznosi stavove i dijeli stavove istomišljenika, pri čemu je dakako većina na liniji bošnjačke dominacija i unitarizmu, suprotno Daytonskom sporazuma.

U dvjema jutrošnjim objavama pisao je o prebrojavanju i muslimanskoj većini, citirajući pritom radikalnoj bošnjačkoj desnici bliski portal istraga.ba. Baratao je brojkama o popunjavanju Doma naroda, potpuno nesvjestan uloge i koncepta ovog tijela.

"Da ponovim ono što sam govorio prije par godina i zbog čega sam proglašavan radikalom: liberalna demokracija prestaje tamo gdje počinje muslimanska većina", napisao je nešto prije 11:00 podijelivši pritom tekst unitarističkog portala istraga.ba.

Radikal je htio poručiti jedno, no ova se rečenica može protumačiti na dva načina i u slučaju Bosne i Hercegovine stvarnosti je puno bliže tumačenje koje nije bilo u Suljagićevoj glavi u vrijeme tipkanja tih riječi.

Suljagić citatom samoga sebe očito želi sugerirati kako se demokracija suspendira ako su muslimani većina, no zapravo je istina puno bliže tome da, u konkretnom primjeru Bosne i Hercegovine, demokracija nema šanse zaživjeti pored agresivnog i dominacije željnog bošnjačko-muslimanskog stanovništva, koje u značajnom dijelu nema namjeru poštovati Ustav zemlje. Suljagića bi valjalo priupitati i što misli o modelima Belgije i Švicarske i ima li tamo liberalne demokracije.

Uzgred budi rečeno, radikalom nije proglašen zbog te izjave, nego zbog opetovanog iskazivanja mržnje prema svemu što nije bošnjačko i unitarističko u ovoj zemlji.

"Christian Schmidt nas je baš prebrojao. Kad se sam ne prebrojavaš, onda te u našem slučaju uvijek drugi prebrojavaju", napisao je koju minutu ranije, podijelivši još jednom objavu Istrage.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 04:23