StoryEditor

Emir & Reuf ljuti na SDA: Zbog vas većina Bošnjaka ne bi ratovala za BiH

Piše D  /  30.08.2017., 03:08h

U najnovijem priopćenju koje su izdali ispred svoje online stranke GS ustvrdili su kako se u slučaju rata Bošnjaci ne bi borili za BiH.

"Zahvaljujući klero-feudalnoj politici koju provodi SDA u mandatu Bakira Izetbegovića koja je uvela sistem kasti u naše (bošnjačko, op.ur.) društvo, danas je jaz između vlasti i naroda tako dubok da većina u ovoj zemlji ne bi stala u obranu neobegovata koji su uspostavili", poručili su Bajrović i Suljagić.

Dodaju i kako "jeftina demagogija koju SDA pokušava podmetnuti kao politiku nema prođu: nije moguće tražiti od Čovića da glasovima  HDZ-a u Domu naroda sačuva Vijeće ministara i politički život Denisa Zvizdića na jednoj strani, a na drugoj s njim ratovati priopćenjima. Vrlo je jasno i lako uraditi ono što treba: Izetbegović i SDA su to uradili već dva puta u protekle tri godine raskidajući koaliciju sa DF-om i SBB-om", priziva se na anarhiju u priopćenju.

"SDA i Izetbegović mogu nastaviti raditi ono što najbolje rade, prodaju državu zarad upravnih i nadzornih odbora i ne činiti ništa protiv otvorenog razvaljivanja države", stoji u priopćenju.

Inače, Bajrović i Suljagić su predvodnici ekstremnog lijevog krila na bošnjačkoj političkoj sceni i u nedostatku bilo kakve vizije svako malo prizivaju rat sa svima oko sebe. Poznati su po izljevima mržnje prema svemu hrvatskome i pozivima na linč pripadnika hrvatskog naroda. Sve Hrvate redovno etiketiraju "neoustašama", a k tomu ne priznaju ni ustavne temelje BiH - konstitutivnost naroda.

J.G. / Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:27