StoryEditor

Emery nahvalio Dinamo: Velika su ekipa

Piše D  /  07.04.2021., 03:04h

Dinamo dolazi u jako visokom emotivnom stanju nakon izbacivanja Tottenhama. Pronašao je rješenje u teškoj situaciji pa vidi priliku za prolazak u polufinale. Poštujemo Dinamo pa ćemo dati sve od sebe”, rekao je trener Villarreal Unai Emery dan prije prve utakmice četvrtfinala Europske lige protiv Dinama na Maksimiru.

Dinamo je eliminirao Tottenham, jednoga favorita za osvajanje ovog natjecanja, a eliminirao ga je zato što je velika momčad. Ima jako dobre igrače te je navikao pobjeđivati u svom prvenstvu, ali i u velikim utakmicama u Europi.

Dinamovci su već u najavama istaknuli kako Španjolci teže kombinatornoj igri, dok je Emery najavio da će se oni prilagoditi - Dinamu.

- Morat ćemo se prilagoditi njima, njihovoj igri, vidjet ćemo što će ponuditi. Vidjeli smo kako su dosad igrali u Europskoj ligi, pogledali smo karakteristike njihovih igrača, kolektivne i individualne. Mi ćemo nastojati iskazati svoju osobnost, svoj identitet i karakteristike, te se nastojati nametnuti u igri - kazao je Emery.

Dinamo zna igrati s loptom i ima dinamične igrače koji znaju dolaziti pred protivnički gol. Dinamo će igrati na pobjedu od prve minute, a kada dođe na red da se brani, njegovi igrači branit će se zajedno. Morat ćemo imati puno odgovora na to. Kada budemo imali loptu, morat ćemo nadići njegove linije koje će nas pritiskati, a posebno jako moramo paziti na protunapade jer Dinamovi igrači izlaze prema naprijed jako brzo, tu se ističu.

Villarreal dolazi na Maksimir u dobrom nizu, slavio je u zadnjih pet utakmica...

- Morat ćemo znati igrati s loptom. Bit će to totalni nogomet, događat će se puno toga - završio je trener Villarreala, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 20:40