StoryEditor

Elon Musk potpuno je ignorirao hrvatsku Neveru: Evo što mu je Mate poručio na Facebooku

Piše D  /  11.06.2021., 06:06h

Automobil je predstavljen u siječnju, a zainteresirani ga sada mogu kupiti i u Hrvatskoj po cijeni od gotovo milijun kuna.
Prema Rimcu, spornim se pokazuje ubrzanje od 2 sekunde kao najbrže na svijetu za serijske automobile, koliko je potrebno da Muskova limuzina iz stajanja uhvati 100 km/h. S druge strane, Rimac Nevera istinski je hiper automobil od 1914 KS koji stoji 15 milijuna kuna i koji će se izraditi u 160 primjeraka, ali koji ipak ubrzava bolje - za 1,85 sekundi i koji je prema tome serijski automobil s najboljim ubrzanjem na svijetu, piše Jutarnji list.

Ipak, na koncu mu je prijateljski čestitao na postignuću za jedan relativno pristupačan obiteljski automobil.
S obzirom na to da je Musk jučer putem live streama predstavio Model S Plaid te istaknuo kako je već prodao 25 primjeraka svog "najbržeg i najboljeg električni automobil na svijetu" vjerojatno je ta izjava "bocnula" Rimca. Međutim, zašto Musk ignorira Neveru dva su razloga: ili ga još ne doživljava serijskim modelom, ili ne računa na hiper automobile kao konkurenciju.

Bilo bi zanimljivo vidjeti raspravu Muska i Rimca po ovom pitanju, no Mate nema Twitter profil, omiljenu društvenu mrežu Elona Muska na kojoj sva malo objavljuje postove.

Uglavnom prenosimo Rimčev post u cijelosti: "Unatoč tome što nas Elon ignorira (tvrdeći da je Plaid auto a najboljim ubrzanjem na svijetu ikad) - i dalje smo puno brži, imamo gotovo dvostruku snagu, veću bateriju i brže punjenje. Ipak, nevjerojatne performanse za relativno pristupačnu obiteljsku limuzinu - postavljajući nove standarde za glavne OEM proizvođače. Bravo Tesla, bravo Elon!" Mate je postom zaradio puno komentara odobravanja i poruka podrške od svojih pratitelja kojima je nekoliko puta replicirao...

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 21:21