Article_Top_970x250

Elektroprivreda HZ HB želi svoj novac od Aluminija

dugovi

Elektroprivreda HZ HB želi svoj novac od Aluminija

lip 13, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Naime, mostarski Aluminij našao se opet pred zidom opskrbe strujom i nadaju se kako će se opet iznaći rješenje.

''Nakon što smo temeljem odluke Skupštine Društva krajem prošle godine zaključili ugovor opskrbi električnom energijom kupca Aluminij d.d. Mostar, s odgodom plaćanja 60 plus 60 dana, prva faktura za isporučenu električnu energiju za siječanj 2019. u iznosu od više od 14,2 milijuna KM dospjela je na naplatu 5. lipnja. Kako kupac Aluminij d. d. Mostar nije izmirio obveze, u ugovorenom roku dana 6. lipnja poslali smo im opomenu zbog neplaćanja, pred raskid ugovora i obustavu isporuke električne energije kojom smo, između ostalog, tražili izmirenje navedenog duga s krajnjim rokom od osam dana'', kazala je za Večernji list Marija Buntić, rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija Elektroprivrede HZHB.

Naime, mostarski Aluminij našao se opet pred zidom opskrbe strujom i nadaju se kako će se opet iznaći rješenje. No, Elektroprivreda, čini se, ne misli tako nego želi naplatiti svoja potraživanja.

''Ako kupac Aluminij d. d. Mostar i nakon opomene ne izvrše obveze preuzete ugovorom o isporuci električne energije za tekuću godinu ne plati dospjela potraživanja, naša Uprava bit će primorana raskinuti ugovor zbog neplaćanja isporučene električne energije te obustaviti daljnju isporuku električne energije t kupcu Aluminij d. d. Mostar. Po isteku navedenog roka naša Uprava donijet će odluku o daljnjim koracima, u cilju Zaštite interesa našeg poduzeća i naših oko 200 tisuća kupaca, o čemu ćemo informirati javnost'', rekla je Buntić.

Naime, ukupan dug Aluminija prema Elektroprivredi HZ HB doseže više od 280 milijuna KM, a i na Skupštini ovog društva, kad je donesena odluka o isporuci struje s odgodom plaćanja, neki su govorili kako je ta odluka ravna samoubojstvu.

S druge strane, direktorima pogona u Aluminiju naloženo je da naprave plan gašenje kako se to već radi u kriznim situacijama, iako se svi nadaju da do najcrnjeg scenarija, čiji rasplet čeka 900 radnika nekadašnjeg mostarskog diva, prenosi Bljesak.

Dnevnik.ba