StoryEditor

El Chapo davao mito bivšem meksičkom predsjedniku Nietu

Piše D  /  16.01.2019., 06:01h

El Chapo se trenutno nalazi u pritvoru u New Yorku, gdje je u tijeku i suđenje za najteža kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Na posljednjem ročištu sud je ispitao svjedoka Alexa Cifuentesa,, koji je kazao da je El Chapo svojevremeno predsjedniku Meksika Nietu dao 100 milijuna dolara za zaustavljanje policijske potjere koja je spremana za jednim od vođa narkoklana.

Cifuentes je u svojstvu svjedoka pokajnika kazao kako je izvjesna osoba Comandre Maria novac Nietu dala u listopadu 2012. godine nakon što je pobijedio na predsjedničkim izborima i iščekivao ceremoniju polaganja zakletve i preuzimanja funkcije šefa države.

Advokat El Chapa Jeffrey Lichtman u studenom je kazao da je bivši meksički predsjednik Nieto primio mito od 100 milijuna dolara i od vođe narko-kartela Ismaila El Maya.

Bivši meksički predsjednik Nieto je odbacio te optužbe i ocijenio ih neutemeljenim pokušajem zavjere protiv njega. On još nije komentirao tvrdnje svjedoka Cifuentesa koji je otkrio i detalje navodne predaje mita.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:22