StoryEditor
rat u ukrajini

Eksplozije blizu ruskoga vojnog aerodroma na Krimu

Piše hina  /  09.08.2022., 17:43h

Nekoliko eksplozija odjeknulo je u utorak blizu ruskoga vojnog aerodroma na zapadnom Krimu, a ruske su vlasti objavile da nije bilo žrtava te da ih je izazvalo eksplozivno streljivo.

Na videosnimkama objavljenim na društvenim mrežama vidi se kako se nakon snažne eksplozije formira vatrena kugla dok se prema nebu uzdižu gusti stupovi crnog dima.

"Streljivo namijenjeno zrakoplovnim snagama eksplodiralo je u skladištu koje se nalazi na području vojne zračne luke Saki, blizu grada Novofjodorovke", stoji u priopćenju ruske vojske.

Skladište nije bilo meta nikakvog granatiranja niti pucnjave, dodaje se u priopćenju, no ne precizira se porijeklo eksplozija.

Neposredno prije lokalne su vlasti izvijestile da je nedaleko od vojnog aerodroma odjeknulo "više eksplozija", no nisu objavljene pojedinosti o tomu što ih je prouzročilo.

Poluotok Krim koji je pripadao Ukrajini, 2014. je anektirala Moskva. Od kraja veljače je prva linija ruske vojne ofenzive na Ukrajince. 

Ruski zrakoplovi gotovo svakodnevno polijeću s Krima te kreću u misije gađanja ciljeva u regijama pod kontrolom Kijeva, a nekoliko dijelova poluotoka u dometu je ukrajinskih topova i dronova.

Unatoč ratnome sukobu Krim je i dalje omiljeno mjesto ljetnog odmora za brojne Ruse koji i dalje uživaju u ljetovanju na njegovim plažama.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:40