StoryEditor

Eksplozija u zgradi u Zagrebu, dvije osobe u policiji: "Nije eksplodirao plin"

Piše D  /  03.05.2019., 11:05h

Na terenu su Policijska uprava zagrebačka, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Gradska plinara Zagreb i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Jedna je osoba ozlijeđena i odvezena na bolničko liječenje, javlja Ured za upravljanje hitnim situacijama. Kako se doznaje od zagrebačkih vatrogasaca, radi se o ženskoj osobi.

Dvije su osobe na obavijesnom razgovoru u zagrebačkoj policiji.

Nije eksplodirao plin

"Nije eksplodirao plin. Čini se da se radi o eksploziji na stubištu na osmom katu. 

Jedna osoba s invaliditetom je ozlijeđena i morali smo osigurati ljestve i užad kako bismo je evakuirali. Statičar će morati pogledati stanje zgrade. Lift se pomaknuo od udara, bit će dosta štete", rekao je za Index zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih.

"Ne znam kome je bilo namijenjeno niti tko živi na tim katovima. Ali da sam doživjela šok kad je puklo je neopisivo jer smo spavali. U tom ulazu živim na 5. katu i meni su izbijena vrata", kazala je za Index stanovnica zgrade u kojoj je došlo do eksplozije.

Prema riječima stanara obližnjih zgrada u Prečkom, policija ih obilazi i ispituje o tome jesu li vidjeli ili čuli nešto.

Policija potvrdila: Nije plin, tražimo počinitelja

Policija je sazvala izvanrednu konferenciju za medije na kojoj su izvijestili kako je utvrđeno da eksploziju nije izazvao plin, već neutvrđena eksplozivna naprava.

Dodaju kako je u tijeku potraga za počiniteljem ili počiniteljima.

Počinjena velika šteta

Na terenu je i protueksplozijski odjel Ministarstva unutarnjih poslova koji provodi istražne radnje. 

Danas oko 3 ujutro u Zagrebu, u Ulici Slavenskoga, u stambenoj zgradi došlo je do eksplozije na najvišim katovima zgrade. Uslijed eksplozije oštećena su ulazna vrata nekoliko stanova i staklo na dizalu, rekli su iz zagrebačke policije.

Oštećeni su i automobili parkirani pred zgradom.

U stambenoj zgradi počinjena je velika materijalna šteta, a prostor se nadzire zbog očevida koji traje.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:26