StoryEditor
nema ozlijeđenih

Eksplozija kod šoping-centra u Rijeci, dvoje uhićenih. Pronađene još dvije bombe

Piše desk  /  28.05.2023., 11:56h

Kako je izvijestila Policijska uprava primorsko-goranska, noćas oko 00:30 u blizini upravne zgrade poslovnog subjekta kod trgovačkog centra na Pećinama u Rijeci došlo je do aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Neposredno prije navedenog događaja, oko ponoći, policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su ispred trgovačkog centra na području Kostrene zatekli njemačkog i hrvatskog državljanina koji su tamo ostavili eksplozivnu napravu. Navedene osobe su uhićene i privedene u policijsku postaju, prenosi Index.

Osumnjičenici su imali i treću napravu, a sve se dovodi u vezu s eksplozijom od 21. svibnja na području trgovačkog centra na Vežici u Rijeci kada je uslijed aktiviranja nepoznate eksplozivne naprave došlo do oštećenja stakla na vratima trgovačkog centra.

Očevid navedenih događaja je u tijeku, kao i kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti, objavila je policija. 

Oglasio se Božinović

Na Twitteru se oglasio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Čestitam policiji na profesionalnom i učinkovitom radu u otkrivanju i uhićenju osoba koje se dovode u vezu sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke. Njihova predanost u radu jamac je sigurnosti građana i zaštite javnog reda i mira", napisao je na Twitteru.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:10