StoryEditor

Eksplodirala rafinerija u Bosanskom Brodu

Piše D  /  09.10.2018., 10:10h

Eksplozija se jako osjetila i s druge obale Save, u Slavonskom Brodu. Iz hrvatskog centra 112 zasad nemaju nikakvih informacija o ovom događaju, prenosi Index.

"Eksplozija je bila izuzetno glasna, kao da je rat opet počeo"

Čitatelji  javljaju kako rafinerija u Bosanskom Brodu gori te kako se plamen vidi iz Slavonskog Broda.

"Sve se zatreslo u Slavonskom Brodu. Mislili smo da je potres, ali je djelovalo poput eksplozije. Strašno", napisao je jedan čitatelj.

"Eksplozija je bila izuzetno glasna, kao da je rat opet počeo", napisao nam je drugi očevidac.

U kratkom razgovoru za RTRS načelnik općine Ilija Јovičić je rekao da su sve vatrogasne jedinice na terenu. Potvrdio je i da se eksplozija dogodila i da ima nekoliko povrijeđenih radnika. On se nalazi u Vatrogasnom domu i nije mogao dati više informacija.

Kako prenosi HRT u Policijskoj postaji Doboj u Republici Srpskoj potvrdili su da je do eksplozije došlo oko 21h i 30 minuta. Eksplodiralo je postrojenje ‘04‘, upravo je potvrdio načelnik općine Jovičić. Vatrogasci sprječavaju daljnje širenje požara.

Građani oba Broda strahuju od  zagađenja zraka zbog eksplozije.

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara sazvao je sjednicu Županijskog kriznog stožera za 22.30, kada se nada da će saznati detelje eksplozije u rafineriji u Bosanskom Brodu. Iako nema podrobnijih informacija, kaže da je najvjerojatnije došlo do eksplozije na postrojenju broj 4. Iz Bosanskog Broda nije došao zahtjev za naše vatrogasce, rekao je Duspara. Kaže i da se dim spušta uz Savu te da je policija, iz predostrožnosti, ljude upozorila da ostanu u kućama. Ističe da ne treba dizati paniku. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:44