StoryEditor

Ekshumirano tijelo Davida Dragičevića, voze ga u Austriju

Piše D  /  12.03.2019., 09:03h

Ekshumacija posmrtnih ostataka Davida Dragičevića počela je jutros na groblju u Banjoj Luci, gdje su se već okupili članovi grupe ‘Pravda za Davida‘.  

- Nastavljamo svoju borbu. Pokazali smo da borba nije prestala kada je otišao Davor. Danas odlazi i Davidovo tijelo, ali on ostaje s nama. Mi smo svi David. Danas je dan kada je poslana jedna poruka - mrtvi ovdje nemaju mira - kazao je Ozren Perduv iz grupe ‘Pravda za Davida‘. 

Zahtjev za ekshumaciju su podnijeli roditelji 21-godišnjeg mladića kako bi ga sahranili u austrijskom gradiću Wiener Neustad. Odobrenje za ekshumaciju posmrtnih ostataka Davida Dragičevića izdala je zdravstvena inspekcija Grada Banja Luka.

FOTO: Dnevni avaz/G. Dakić

Obitelj Davida Dragičevića, majka Suzana i otac Davor, odlučili su njegovo tijelo ekshumirati u BiH i prenijeti u Austriju.  

- Svoga sina ćemo po drugi puta pokopati za tri dana u Austriji - rekla je Suzana Radanović, mladićeva majka. Na pitanje kako će to sve podnijeti, odgovorili je uz sedative, jer drugačije ne bi mogla. 

- Davor iz poznatog razloga, neće biti na ekshumaciji, ali će biti na pokopu našeg sina u Austriji - rekla je uplakana majka, dodajući kako Bog svakom čovjeku da onoliko tereta koliko može ponijeti, pa se tako nada da će i ovo uspjeti preživjeti.

FOTO: Dnevni avaz/G. Dakić

Prije godinu dana David Dragičević je u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno šest dana kasnije na ušću rječice Crkve u Vrbas. Taj slučaj, koji nije do kraja rasvijetljen, prate mnoge kontroverze. Iz Okružnog javnog tužiteljsva Banja Luka ranije je rečeno da postoji osnova sumnje da je banjalučki mladić David Dragičević ubijen, odnosno da je 18. ožujka, nakon fizičkog sukoba s dvije ili tri osobe, bježeći pao u rijeku Crkvenu ili su ga gurnuli, a da je smrt nastupila utapanjem.

Davor Dragičević, otac koji je u egzilu, tvrdi da je njegov sin otet i mučen šest dana, nakon čega je likvidiran, poručip je da neće dozvoliti da posmrtni ostaci njegovog ubijenog djeteta ostanu u ‘zločinačkoj državi‘. 

Krajem prošle godine Davor Dragičević je napustio Banju Luku, a okupljanja građana se više ne održavaju na glavnom gradskom trgu, jer ih je zabranila policija, budući da nisu imali potrebna odobrenja i, kako su navodili, dolazilo je do narušavanja javnog reda i mira.

Manja grupa građana svaku večer pali svijeće u dvorištu pravoslavne crkve u centru Banje Luke, a Davidova majka Suzana je najavila da će pravdu nastaviti tražiti u Europi.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:51