StoryEditor
divlje odlagalište

Ekološka bomba pored Gruda, ministar obećao pomoć

Piše fena  /  08.11.2023., 16:13h

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Zvonimir Širić u pratnji ravnatelja Uprave civilne zaštite ŽZH-a Drage Martinovića i višeg stručnog suradnika iz Uprave civilne zaštite Srećka Vukojevića obišao je divlje odlagalište auto guma u Gorici kod Gruda.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Gorica Darko Paradžik upoznao je ministra o problemu odlaganja auto guma u Gorici i aktivnostima ovog DVD-a u vezi sprječavanja ekološke katastrofe koja prijeti dugi niz godina ne samo mještanima Gorice već puno šire, priopćeno je iz županijske Vlade.

Ministar Širić istaknuo je aktivnosti koje provodi ministarstvo u vezi ovog problema na cijelom području županije, pa tako i Općine Grude.

"Uskoro će pri našem ministarstvu biti otvoren poseban račun za prikupljanje naknade za posebne kategorije otpada: gume, akumulatore, ulja i maziva, te bi se iz tih sredstava između ostalih sanirala divlja odlagališta auto guma. Nadam se da bi ovaj problem trebao biti riješen do kraja sljedeće godine", kazao je Širić.

Posjetio je i sjedište Uprave civilne zaštite ŽZH-a u Grudama, gdje ga je ravnatelj Martinović upoznao s radom Uprave, kao i aktivnostima u vezi apliciranja na projekte financirane iz pretpristupnih fondova EU-a.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 14:18