StoryEditor

EHF šokirao izborom: Nijedan Hrvat u najboljoj momčadi prvog dijela natjecanja

Piše D  /  18.01.2020., 04:01h

Hrvatska rukometna reprezentacija uvjerljivo je protutnjala kroz grupu pa u drugom krugu opet slavila. Četiri pobjede zaredom, stopostotni učinak, Cindrić najbolji strijelac, a Domagoj Duvnjak uvjerljivo naš najbolji igrač dosadašnjeg dijela Eura, prenose 24sata.

I ništa od toga nije dovoljno ljudima u EHF-u da na popis najbolje sedmorke prvog kruga uvrste nekoga od Kauboja. Čak su se u momčadi našla i dvojica igrača čije momčadi nisu niti prošle u drugi krug.

To su Andre Schmid, srednji vanjski Švicarske i Kay Smits, desni vanjski nizozemske reprezentacije. Našli su se tu zbog golgeterskih postignuća. Schmid je zabio 27 golova u tri utakmice, a Smits 22, no prije Cindrića? Ma dajte...

Nije to međutim kraj bizarnostima. U momčadi je i Slovenac Blaž Janc, koji zabija tri gola po utakmici sa 70% uspješnosti, a van najbolje postave ostao je ponajbolji igrač prvenstva, ubojiti Austrijanac Robert Weber.

Iz EHF-a su na objavi pitali navijače slažu li se, a odgovori su bili očekivani...

Komentar s kojim se složilo najviše rukometnih pratitelja napisao je rumunjski obožavatelj, a on je imao druge prijedloge:

- Ne slažem se. Gdje su Cindrić, Stepančić i Hansen???

Hrvati su se brzo našalili:

- Zar Duvnjak igra vaterpolo? A gdje vam je i Cindrić...

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 12:23