StoryEditor
Izetbegovićev trojanac

Efendić tvrdi kako se samo pitanje vremena kad će Srbija ponovno napasti BiH

Piše desk  /  17.07.2023., 14:42h

Predsjednik Stranke za BiH Samir Efendić, inače "trojanski konj" Bakira Izetbegovića koji je (neuspješno) trebao biti podvaljen liderima "Trojke", objavio je status na društvenim mrežama vrlo neodgovornog sadržaja a sve kako bi se pridružio hajci na dvije mlade osobe koje su navodno veličale srpske ratne zločince.

– Odluka Srbije da ponudi stipendije i nastavak školovanja u Beogradu studenticama koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića jasno i nedvosmisleno, izvan svake razumne sumnje, dovodi do zaključka da će Srbija ponovo izvršiti agresiju na Bosnu i Hercegovinu, odnosno novi pokušaj istrjebljenja Bošnjaka, a samo je pitanje vremena kada će se to dogoditi – napisao je Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad Sarajevo i predsjednik SBIH.

Efendić tvrdi da je pitanje vremena kada će se Srbija ponovno napasti Bosnu i Hercegovinu a da su sve ostalo priče za malu djecu.

Kako je u posljednjih 25 godina sve učinjeno, napisao je, a i dalje se svakodnevno čini uz pomoć naivnih Bošnjaka, da nikakav sistemski odgovor na novi napad nije moguć, svaki razuman Bošnjak mora se spremati pojedinačno.

Tek kada agresija počne, kukavice i sluge međunarodne zajednice koje su nas dotle dovele će se razbježati, te će biti moguća sistemska organizacija otpora – dodao je Efendić.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 03:03