StoryEditor

Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu i odrasle dobiva novu opremu

Piše D  /  29.10.2019., 09:10h

Primopredaja opreme održat će se u srijedu, 30. listopada, u prostorijama spomenutog centra u Ljubuškom, priopćili su u utorak iz USAID-a.

Donirana oprema obuhvaća: Play Attention set - sistem za poboljšanje kontrole pažnje i ponašanja osoba u rehabilitaciji; SIT - slušni integracijski trening - koji se odnosi na rehabilitacijski pristup muzikoterapijom za djecu s ciljem poticanja i razvoja motoričkih, emocionalnih, intelektualnih i socijalnih potreba; Logopedske sonde koje se koriste za korekciju izgovora glasova - rehabilitaciju osoba s teškoćama govora, te tehničku opremu koja je potrebna za redovan rad Centra i stručnjaka angažiranih u Centru (laptop, tablet, printer, fotoaparat, eksterni hard disk).

Edukacijsko-rehabilitacijski centar za djecu, mlade i odrasle osobe s poteškoćama u razvoju u Ljubuškom trenutno pored korisnika iz Ljubuškog, ima korisnike i iz susjednih općina (Grude, Čitluk, Čapljina).

Centar ima 30 redovnih korisnika koji svakodnevno koriste njihove profesionalne usluge, a ukupan broj korisnika je oko 60 osoba s različitim poteškoćama, navodi se u priopćenju. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:30