StoryEditor
odluka vlade fbih

Džindić: Subvencionirat ćemo troškove električne energije za oko 70 tisuća korisnika

Piše Fena  /  28.07.2022., 13:33h

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić kazao je da je Vlada FBiH danas donijela odluku o pomoći ili subvenciji za račune električne energije za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Ministar je napomenuo da su prošlog tjedna održani sastanci s direktorima Elektroprivrede Sarajevo i Elektroprivrede HZHB, s kojima je razmatrano nekoliko modela djelovanja, a na kraju je donijeta odluka da se koristi model iz 2011. godine koji je najlakši za implementiranje.

- Vlada FBiH danas je donijela odluku kojom će se oko 70.000 korisnika u sljedećih pet mjeseci dodjeljivati 20 KM, a to je izravna mjera od 100 KM po obitelji. Ostaje na snazi mjera iz 2011. godine od plus pet KM, odnosno plus sedam vezano za Elektroprivredu HZHB koja se neće ukidati i nakon isteka od pet mjeseci – istaknuo je Džindić.

Ističe da su obje elektroprivrede u ovu namjenu izdvojile oko deset milijuna KM, te da je isti model ponuđen i Vladi ŽS za subvencioniranje plina za građane Županije Sarajevo, s obzirom na to da se u ovom županiji koristi 80 posto plina.

- Nadam se da će Vlada ŽS ovaj model razmotriti do 22. kolovoza, kada je zakazan novi sastanak, te ući u proceduru subvencioniranja – zaključio je ministar.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 21:20