Article_Top_970x250

Džindić: Aluminij mora preživjeti nekako do nove godine

nakon pregovora

Džindić: Aluminij mora preživjeti nekako do nove godine

srp 04, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Kako je rekao ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić predstavnici arapskih ulagača rekli su kako žene napraviti detaljnu analizu poduzeća te onda predložiti model

''Postoji dovoljno novca i dovoljno volje'', rečeno je nakon što su predstavnici multinacionalne firme WAQT Trade LLC, sa sjedištem u Dubaiju, održali pregovore s Vladom Federacije BiH oko preuzimanja Aluminija.

Kako je rekao ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić predstavnici arapskih ulagača rekli su kako žene napraviti detaljnu analizu poduzeća te onda predložiti model.

Pregovarat će sa svim vlasnicima i svim dužnicima a naglasili su kako su radnici i njihovo iskustvo najveća vrijednost ovog poduzeća. Potom bi, rekao je ministar, napravili trogodišnji pa desetogodišnji plan poslovanja.

Naglasio je kako nema financijskog uvjetovanja. Na pitanje favoriziraju li se arapski investitori, ministar je rekao i kako je pregovor s Glencorom bio jako dobar te da ne može reći koja je ponuda bolja.

Pregovori će se, rekao je nastaviti. ''Aluminij mora preživjeti nekako do nove godine'', rekao je Džindić, prenosi Bljesak.info.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250