StoryEditor
najbliži suradnik Alije Izetbegovića

Džemaludin Latić: "Turci su od Alije Izetbegovića napravili mit, on nije bio demokrat nego totalitarist"

Piše desk  /  20.11.2021., 12:14h
Dugogodišnji, najbliži suradnik Alije Izetbegovića, sapatnik u zatvoru, Džemaludin Latić šokirao Hadžifejzovića i javnost do sada neotkrivenim činjenicama o Aliji, Bakiru, SDA, podjeli Bosne!

Senad: Plašiš li se ti za sebe nakon ovog intervjua! Džemaludin: Da, plašim, ali moram ispričati zbog sve naše djece! Sad smo pred završnim činom podjele BiH! Alija nije smio potpisati Dayton, bolje da se objesio! Bošnjaci će živjeti na 23 posto teritorije!

Bakir će reći da je to najbolje što možemo dobiti! Gledao sam kartu podijeljene BiH! Turci od Alije napravili mit! Alija otjerao sve ljude, da bi doveo svog bliskog rođaka Tihića, pa nakon toga svog sina Bakira! Treba nam vjerska BiH! Samo je Alija mogao dogovoriti podjelu BiH! Bio je ucijenjen! Bakir veleizdajnik koji je uništio reviziju tužbe protiv Srbije za genocid! Islamska zajednica leglo KOS-ovaca i UDBA-ša! Bošnjacima ostavljena sredina BiH koja liči na mali list s drveta! Bojim se i svako normalan mora da se boji poteza Bakira Izebegovića! To će nakon propasti revizije biti konačan potez da napravi “Muslimaniju” ili “Fildžanistan”! Ne treba Bakiru dozvoliti da pregovara, nije on nikakav vođa naroda! Alija bio demokrata, ali bio i totalitaran! Alija Izetbegović jeste osnovao SDA, ali ju je i srušio! Uveo dinastički sistem! Javnost ne poznaje Aliju Izetbegovića! Alija napravio pakt s UDBA-om! Reis Cerić bio visokopozicioniran suradnik UDBE! Znam pod kojim uvjetima je Alija napustio robiju i što se dalje događalo!

Hadžifejzović: Šokiran sam, usta su mi se sušila zbog svega ovoga!

Džemaludin: Plašim se, ali sam morao sve ovo reći zbog savjesti zbog moje i sve naše djece!

Dnevnik.ba

01. ožujak 2024 18:35