StoryEditor

Džaferović: Zastupnički dom Parlamenta BiH konstituirat ćemo u predviđenom roku

Piše D  /  13.11.2018., 03:11h

Kako je Džaferović istakao za N1, dopredsjedavajuća Predstavničkog doma nije bila za to da se danas određuje datum konstituirajuće sjednice.

‘‘Na današnjoj sjednici Kolegija ja sam zastupao stav da se konstituirajuća sjednica novog saziva Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održi u Ustavnom roku tj. najkasnije do 5. odnosno 6. prosinca ove godine. Taj stav je podržavao i predsjedavajući Predstavničkog doma, a gospođa Krišto je kazala da je ona za to da se sjednica održi u Ustavnom roku, ali nije bila za to da se danas određuje datum. Gospodin Bosić i ja smo ostali na tome da to bude 5. prosinac, gospođa Krišto se nije složila i pošto nema suglasnosti gospođe Krišto, mi danas nismo donijeli odluku o sazivanje konstituirajuće sjednice Zastupničkog doma‘‘, rekao je Džaferović za N1.

Dodao je da vjeruje da će sjednica ipak biti održana u predviđenom roku.

‘‘Vjerujem da će sjednica biti održana u Ustavom predviđenom roku jer nitko na sebe, pa ni gospođa Krišto, ne može preuzeti teret odgovornosti za nepoštivanje Ustava BiH jer Ustav kaže da se sjednica mora održati najkasnije u roku 30 dana od dana potvrđivanja rezultata. Vjerujem da će ona do tada biti održana‘‘, naglasio je on.

Podsjećamo, Mladen Bosić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, je istakao da se on i dvoje dopredsjedavajućih, Borjana Krišto i Šefik Džaferović, nisu mogli dogovoriti o održavanju konstituirajuće sjednice ovog zakonodavnog tijela.

Istakao je da postoji mogućnost novih opstrukcija i da će ovaj saziv Zastupničkog doma možda biti gori od postojećeg.

 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:40