StoryEditor
došao u grad heroj

Džaferović: Velikosrpska agresija se iz Vukovara proširila na druga područja, sve je kulminiralo genocidom u Srebrenici

Piše Desk  /  18.11.2021., 10:27h
Vukovar je grad posebnog pijeteta i grad heroj, poručio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović koji prisustvuje na obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991.-2021.

-Želim sudjelovanjem u Koloni sjećanja za žrtve Vukovara iskazati svoje poštovanje prema braniteljima Vukovara i žrtvama velikosrpske agresije. Zločinci zaslužuju kaznu, a žrtve poštovanje i pravdu. Naravno da do danas nisu svi odgovarali za ono što su učinili u Vukovaru i nikada ne treba odustati od pravde. I 30 godina nakon svježe su slike barbarskog razbijanja i bombardiranja Vukovara. Te slike i apel za pomoć obišle su cijeli svijet, a odgovorni nisu prepoznali što se događa i nisu reagirali. Zlo, velikosrpska agresija kasnije se proširila i na druga područja Hrvatske i cijelu BiH. Izvršeni su masovni zločini i sve je kulminiralo genocidom u Srebrenici. Ovo je poruka za cijeli svijet i za trenutke koje proživljavamo u regiji. Treba na vrijeme reagirati i odvraćati zlo, poručio je Džaferović koji u Vukovaru nije želio komentirati trenutnu političku krizu i situaciju u BiH, piše Oslobođenje.

-Došao sam da odam poštovanje žrtvama i stat ću na tome, na nekom drugom mjestu i nekog drugog dana pričat ću o situaciji u BiH, danas je dan za žrtve, poručio je Džaferović.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:18