StoryEditor

Džaferović uvjeren da je Novalić nevin: "Radio je strpljivo i predano"

Piše D  /  29.05.2020., 11:05h

"Jutros je Vlada FBiH morala otkazati sjednicu, a to se tiče svih ljudi u ovoj zemlji. Ono što nedostaje u ovom trenutku su činjenice, javnost nema činjenice, nisu joj prezentirane, u čemu je, s čim i kako sudjelovao Fadil Novalić. To se javnosti odmah mora priopćiti. Ako postoje činjenice, onda je u pitanju teški kriminal, a ako ne postoje činjenice onda je u pitanju instrumentalizacija tužiteljsko-policijskih agencija na razini BiH u političke svrhe, što može biti jako opasno po ovu zemlju", komentirao je posljednja zbivanja Džaferović

Pozvao je Tužiteljstvo BiH i SIPA-u da odmah izađu s konkretnim činjenicama, podacima o ovom predmetu.

"Ja mislim da je Fadil Novalić strpljivo i predano radio za vrijeme pandemije, kako na zaštiti zdravlja i ljudi, tako i zaštiti ekonomije. Duboko sam uvjeren da njega nema ni u kakvim kriminalnim aktivnostima. Neka me demantiraju", zaključio je Džaferović, navodeći da se o tim činjenicama nije vodilo računa kad su poduzimane aktivnosti s premijerom Novalićem.

Kazao je i da se agencije, ako žele biti kredibilne, trebaju jednako odnositi prema svakom predmetu te se zapitao što je s aferom "Potkivanje".

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:52