StoryEditor

Džaferović prozvao Hrvate i Srbe zbog migranata: ‘‘Ne žele dijeliti teret‘‘

Piše D  /  21.11.2019., 06:11h

Zeleno svjetlo i podršku hrvatskom ulasku u Schengen dao je čelnik slovenske oporbe i bivši premijer Janez Janša, kazavši kako su i Hrvatska te Bugarska i Rumunjska ispunile kriterije  te da će se njihovim pridruživanjem povećati sigurnost u cijeloj Uniji.

"Hrvatsko pristupanje Schengenu je i u slovenskom interesu i to nije samo moje mišljenje, već i većine Slovenaca", kazao je Janša te na hrvatskom poželio Plenkoviću i Hrvatskoj uspješno predsjedanje Vijećem EU. 

Drugačiji ton imao je govor Šefika Džaferovića, potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i člana Predsjedništva BiH. Osvrnuo se na migrantsku krizu, kazavši kako Hrvati i Srbi u BiH ne žele dijeliti teret koji je pao na područja u kojima većinom žive Bošnjaci, piše Večernji list

Nije propustio spomenuti pitanje granice, ali aludirajući i na širi kontekst, kazavši kako se sporovi i otvorena pitanja, uključujući granice, mogu moraju rješavati u skladu s principima međunarodnog prava te dodao kako "BiH nema, niti je ikada imala bilo kakve pretenzije prema susjedima. Od susjeda očekujemo isti odnos prema nama". 

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:50