StoryEditor
nakon sastanka

Džaferović: Primijetio sam jednu znakovitu promjenu u ponašanju Milorada Dodika

Piše desk  /  18.10.2021., 13:02h
Jedan od bošnjačkih članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović nakon održane sjednice kazao je kako ima određenih promjena u ponašanju Milorada Dodika.

- Ima jedna znakovita promjena kod ponašanja Dodika. Za točke za koje je zainteresiran tražio je da se skinu s dnevnog reda. To je jedna novina u ponašanju. Započeli smo razgovore o ugovoru države BiH i Islamske zajednice u BiH. Vidjet ćemo kako će se sve odvijati. Institucije moraju funkcionirati - rekao je Džaferović.

Upitan očekuje li ozbiljniji angažman međunarodne zajednice u rješavanju krize izazvane blokadom vlasti, ali i najavama iz RS-a o odcjepljenju, Džaferović je kazao:

- Imao sam kontakte s predstavnicima međunarodne zajednice, mora se nešto uraditi. Ona ima mandat da pomogne BiH, očekujem njenu snažniju reakciju. Također, i bh. pravosuđe bi trebalo reagirati - izjavio je Džaferović.

Komentirao je Dodikov "performans" s harmonikašem u zgradi Predsjedništva BiH.

- To je bio pokušaj da se ponizi Predsjedništvo. Završen je na samoponižavanju tih aktera. Napravili su predstavu o sebi - poručio je Džaferović.

Dnevnik.ba

08. prosinac 2021 14:14