Article_Top_970x250

Džaferović: Očekujem kompromis o ANP-u do 20. kolovoza

BOŠNJAČKI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA

Džaferović: Očekujem kompromis o ANP-u do 20. kolovoza

kol 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović za Klix.ba je kazao da do 20. kolovoza očekuje postizanje kompromisa o sadržaju i slanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za suradnju s NATO-om, ali i o mandataru za Vijeće ministara.

Redovna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi se trebao razmatrati i ANP zakazana je za 20. kolovoz (utorak), a za isti dan je zakazana i izvanredna sjednica na zahtjev Milorada Dodika o mandataru za sastav Vijeća ministara BiH.

"Očekujem da se do održavanja redovne i izvanredne sjednice Predsjedništva BiH, zakazanih za 20. kolovoz, postigne kompromis o sadržaju i slanju Godišnjeg nacionalnog programa BiH (ANP) za suradnju s NATO-om, kao i o imenovanju mandatara za sastav budućeg Vijeća ministara BiH", kazao je Džaferović za Klix.ba.

Sama procedura još uvijek je prilično nejasna, naročito nakon izjave iz kabineta Milorada Dodika da su nacrt ANP-a dobili tek jutros. Ključna pitanja koja su na Predsjedništvu su slanje ANP-a i predlaganje mandatara za Vijeće ministara, čime bi se otkočilo formiranje vlasti na državnoj razini. 

PROČITAJTE JOŠ: Komšić: Dodik ima tri mogućnosti...

"I jedno i drugo su zakonska obveza i zadiru u domen vladavine prava. Stoga je obveza svih da se ponašaju u skladu s tim. Sve ovo se mora poštovati u cijelosti. Nije moguć parcijalan pristup u rješavanju navedenih pitanja", naglašava Džaferović

Dnevnik.ba