StoryEditor

Džaferović o aferi ‘‘selefije‘‘: Predsjedništvo BiH će raspravljati o toj informaciji

Piše D  /  30.03.2019., 03:03h

U izjavi novinarima pred početak sjednice Glavnog odbora SDA u Sarajevu, Džaferović je istaknuo da se to odnosi i na Zakon o obrani BiH, Strategiju o vanjskoj politici iz 2018. i odluke Predsjedništva BiH iz 2009. po kojim je BiH aplicirala za Akcijski plan za članstvo u NATO-u.

Naveo je da treba naći način da bude poslan prvi Godišnji nacionalni plan obrane i da odmah nakon toga bude odobreno imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Upitan o umješanosti Hrvatske u aferu "selefije", podsjetio je da je Predsjedništvo BiH zaključilo da od Ministarstva sigurnosti BiH zatraži informaciju o tome koju su i dobili, ali je povjerljive prirode i sada ne može o njoj govoriti.

"Predsjedništvo BiH će raspravljati o toj informaciji i spram onoga što utvrdimo kao činjenice mi ćemo se kao kolektivni šef države odnositi", rekao je Džaferović.

Naglasio je da, ukoliko se pokaže točnim ono što se pojavljuje u javnosti, onda je to nedopustiv odnos institucija susjedne države prema državljanima Bosne i Hercegovine, što će svakako imati određene reprekusije.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 17:14