Article_Top_970x250

Džaferović nakon Saudijske Arabije za drugi samostalni posjet odabrao Pakistan

u jeku pandemije

Džaferović nakon Saudijske Arabije za drugi samostalni posjet odabrao Pakistan

kol 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

USarajevu će danas biti održana redovita sjednica Predsjedništva BiH na kojoj je, prema dnevnom redu, prijedlog datuma planirane posjete predsjedatelja Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Islamskoj Republici Pakistan, saznaje „Dnevni avaz“.

S obzirom na to da je riječ o prijedlogu datuma posjeta, više je nego jasno da je Džaferović već isplanirao posjet Pakistanu, i to u jeku pandemije koronavirusa, i da se samo čeka suglasnost ostalih članova.

Za sada nije poznat točan razlog posjete i s kim će se Džaferović sastati u toj zemlji, ali je vjerovati da će govoriti o problemima s kojima se BiH susreće kada su u pitanju migrantska kriza i sve veći broj ilegalnih dolazaka državljana Pakistana u BiH, bez valjanih dokumenata.

Zanimljivo je da je ovo Džaferoviću prvi samostalni posjet jednoj državi, i to upravo Pakistanu, otkako je preuzeo predsjedanje Predsjedništvom BiH. Ranije je išao u Tursku i Sloveniju, ali zajedno s drugim članovima Predsjedništva.

Boravio je jedino samostalno u Saudijskoj Arabiji, kao član Predsjedništva. U posljednjih nekoliko godina skoro da je nemoguće pronaći podatak tko je sve od lidera jedne države posjetio Pakistan, podsjeća Avaz. 

Dnevnik.ba