Article_Top_970x250

Džaferović i Izetbegović o zahtjevu SNSD-a: Nećemo popustiti pod pritiskom

pomjeranje izbora

Džaferović i Izetbegović o zahtjevu SNSD-a: Nećemo popustiti pod pritiskom

svibnja 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Središnje izborno povjerenstvo u subotu je donijela odluku da se lokalni izbori pomjere za 15. studenog, a SNSD danas upućuje zahtjev Ustavnom sudu BiH za preispitivanje ove odluke.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i predsjednik SDA Bakir Izetbegović ističu da SNSD koči sve procese u državi, ali poručuju da neće popustiti pod pritiskom.

"Središnje izborno povjerenstvo je legalna i legitimna i dok sud ne kaže drugačije odluke se moraju poštovati. SIP je donio odluku i trebamo je svi poštovati jer je u pitanju glavni regulator izbornog procesa u BiH. U ovom trenutku je bitno osigurati sredstva i svi koji sudjeluju u tome moraju odmah reagirati inače će odgovarati. Uskraćivanje sredstava za izbore podliježe odgovornosti i oni koji to rade će odgovarati", istaknuo je Džaferović.

Izetbegović ne misli da SNSD osporavanjem članova SIP-a i njegovih odluka, kao i blokadama Parlamenta BiH zbog kojih nije usvojen proračun igra igru kojoj je cilj da ne dođe do izbora, ali činjenica je, kako kaže, da ova stranka koči sve u državi.

"SNSD sve koči u državi, ne priznaje SIP, ne priznaje državu, neće proračun, blokira državu... Pravi se pritisak koji treba ishoditi time ili da se izbori jedna bolja pozicija entiteta ili da dođe do zamora u probosanskim snagama koje će reći dajte nam naš dio BiH da ga uredimo kako treba, ali mi nikada na to nećemo pristati", kazao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Kada je riječ o nedavnoj izjavi Milorada Dodika u Narodnoj Skupštini RS-a, a koja se tiče prisluškivanja opozicije, Izetbegović je kazao da član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a stalno daje slične izjave.

"On je takav, uvijek daje manje-više opasne izjave, ali vjerojatno je to bilo u žaru političke borbe i redovnog prepucavanja", rekao je Izetbegović, piše Klix.

Dnevnik.ba