Article_Top_970x250

Džaferović: Dodik je najavio izvanrednu sjednicu NSRS-a ako ne bude dogovora do 5. rujna

reakcija nakon otkazivanja sjednice

Džaferović: Dodik je najavio izvanrednu sjednicu NSRS-a ako ne bude dogovora do 5. rujna

kol 27, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Klix.ba

Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kazao je danas su svi članovi ove institucije danas bili mišljenja da izvanredna sjednica treba biti otkazana jer se nisu stekli uvjeti za njeno održavanje.

Dodao je da je ostavljen prostor za dogovor u narednim danima.

''Sva tri člana Predsjedništva su mišljenja da ne treba biti održana sjednica. Razlog je što se nisu stekli uvjeti i, po mom mišljenju, ostavljen je prostor dogovoru u narednih nekoliko dana, da se pokuša naći rješenje. Rješenje je usvajanje i slanje ANP-a i imenovanje predsjedatelja, što uopće nije sporna stvar - ni kad je u pitanju stranka ni kad je u pitanju kandidat. Suština je što kod gospodina Dodika ne postoj spremnost da se poštuju svi zakoni ove zemlje, to sam mnogo puta ponovio. Moraju se poštovati zakoni'', rekao je Džaferović danas nakon otkazivanja sjednice.

Potom je otkrio što je Milorad Dodik najavio ukoliko ne bude dogovora do 5. rujna.

''Dodik je kazao da će, ukoliko ne bude dogovora do 5. rujna, biti sazvana Skupština Republike Srpske i da će se tu raspravljati oko povlačenja suglasnosti oko nadležnosti BiH za pitanje obrane Bosne i Hercegovine, VSTV-a i Uprave za neizravno oporezivanje. Kazao sam na to da nitko nikome ne treba prijetiti, da to neće biti dobar potez. Taj potez neće moći proizvesti formalne posljedice jer su to nadležnost prensene sproazumom entiteta i prihvatio ih je državni parlament. Bez odluka tri parlamenta ne može se promijeniti'', poručio je on.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250