Article_Top_970x250

Dvojici hrvatskih policajaca određen pritvor zbog ozljeđivanja Afganistanca

istražni zatvor

Dvojici hrvatskih policajaca određen pritvor zbog ozljeđivanja Afganistanca

lip 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva/Ilustracija

Dvojici hrvatskih policajaca određen je istražni zatvor zbog osnovane sumnje da je jedan ozlijedio ilegalnog migranta iz Afganistana, a drugi da to nije prijavio.

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo predložilo je, a sudac istrage Županijskog suda prihvatio je prijedlog da se 34-godišnjaku i 26-godišnjaku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku po kaznenoj prijavi Policijske uprave karlovačke.

Nakon što su dvojica policajaca prvi puta ispitana 14. lipnja utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni 11. lipnja, između 19,50 i 20,40 sati, više puta udario državljanina Afganistana i ozlijedio ga udarajući ga šakom u glavu i ruku te nogama po tijelu.

Prvoosumnjičeni je Afganistanca ozlijedio tijekom obavljanja službe odnosno prijevoza službenim policijskim vozilom od Cetingrada do Policijske postaje u Slunju.

Drugoosumnjičenik je počinio kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti jer kao policijski službenik tijekom obavljanja svoje službe nije prijavio postupanje prvoosumnjičenika , iako je bio svjestan da je on tijekom službe tjelesno ozlijedio oštećenika.

Karlovačka Policijska uprava je ranije priopćila da su obojica policajaca udaljena iz službe i protiv njih će se pokrenuti disciplinski postupak za težu povredu službene dužnosti, uz obrazloženje da je kod njih “nulta stopa tolerancije na nasilje”, prenosi Hina.

Dnevnik.ba