StoryEditor

Dvojica migranta remetili javni red i mir, jedan ugrizao policajca

Piše D  /  03.06.2020., 01:06h

Iz zagrebačke policije priopćili su kako su oko 21 sati u Centru državljanin Alžira (34) i maloljetni državljanin Libije, obojica tražitelji međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj u vidno alkoholiziranom stanju narušavali su javni red i mir u pothodniku trgovačkog centra. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o pothodniku Importanne centra, a koliko su bili pijani još nije poznato jer su odbili alkotest.

Naknadno su policajci utvrdili da obojicu dovode u vezu s počinjenjem više kaznenih djela. Vezano uz to nastavit će kriminalističko istraživanje nakon što se obojica otrijezne.

Kako su obojica, od ranije, imali više ozljeda doveli su ih u službene prostorije. Maloljetnik je i u službenim prostorijama nastavio s narušavanjem javnog reda i mira, aktivno se opirao te se pokušao udaljiti iz postaje nakon čega su policajci nad njim uporabili sredstva prisile, tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje. Potom u jednom trenutku, maloljetnik napada policijskog službenika i, kako doznajemo, grize ga za nogu.

Iz zagrebačke policije nastavljaju kako je maloljetnik, ničim izazvan, udarcem razbio staklenu stijenku vrata. Kolima hitne medicinske pomoći prevezli su ga u Klaićevu bolnicu gdje su mu sanirali posjekotinu, a policajca su prevezli u KBC Sestre milosrdnice, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:06