StoryEditor

Dvoje zaraženih pokušalo prijeći granicu Hrvatske

Piše D  /  10.12.2020., 02:12h

Neslužbeno se doznaje kako je 26-godišnjakinja iz Umaga i da se u utorak, kada je zatečena na Plovaniji, vraćala iz Slovenije. Po izlječenju će se protiv nje provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je širila i prenosila zarazu.

Na pitanje kada i na koji način je napustila Hrvatsku, glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović rekla je da još uvijek nisu razjašnjene sve okolnosti jer će kriminalističko istraživanje biti provedeno po njezinom izlasku iz izolacije.

Policijska uprava Sisačko-moslavačka izvijestila je kako je zaraženi 68-godišnji hrvatski državljanin 30. studenog pokušao prijeći državnu granicu s BiH pa je osumnjičen i prijavljen.

On je kao suvozač u kombiju pristupio graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Dvor. Iako je znao da je zaražen, napustio je mjesto stanovanja, ne pridržavajući se uputa epidemiologa, čime je došlo do opasnosti širenja i prenošenja bolesti među ljudima. Nakon što je policija dovršila kriminalističko istraživanje, 68-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom Državnom odvjetništvu, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 22:43