Varaždin, 06.08.2022 - Dvanaest osoba je poginulo, više od 40 je ranjenih, u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, izjavio je na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.DAMIR SENČAR - Hina
StoryEditor
nesreća na a4

Dvoje stradalih Poljaka koji su bili u životnoj opasnosti sada su stabilno

Piše desk  /  09.08.2022., 14:45h

Službeno je potvrđeno da su poginula oba vozača poljskog autobusa koji je u subotu sletio s autoceste A4 kod Brezničkog Huma. U strašnoj nesreći život je, podsjetimo, izgubilo 12 osoba koje su išle na hodočašće u Međugorje. Preživjeli se oporavljaju u tri hrvatska grada.

Kako doznaje HRT od ravnatelja Opće bolnice Varaždin Damira Poljaka, dvoje pacijenata koji su bili kritično i u životnoj opasnosti sada su stabilno. 

Trenutačno je u bolnici smješteno sedam pacijenata i potkraj tjedna će neki od njih krenuti u Poljsku.

- U čakovečkoj i varaždinskoj bolnici ukupno je devet pacijenata i svi su izvan životne opasnosti, javlja reporter Ivica Grudiček.

Pacijenti u zagrebačkim bolnicama također su stabilno. 

- U KB-u Dubrava liječi se šest bolesnika koji su nastradali u nesreći poljskog autobusa. Četiri su na intenzivnoj njezi, u ponedjeljak su izvedeni dodatni operacijski zahvati prema planu koji je napravljen. Zahvati su prošli dobro i pacijenti su stabilno. Planirane su tri operacije za sutra. Vidjet ćemo, ovisno o stanju, hoće li biti potreban još kakav dodatni zahvat, rekao je za HRT doktor Rado Žic, specijalist opće i plastične kirurgije, koordinator za kirurški dio liječenja pacijenata iz Poljske u KB-u Dubrava. 

Dodao je da su četiri pacijentice na intenzivnoj njezini te da su stabilno, a planira se otpuštanje jednog bolesnika u srijedu. 

- Za ostale još nije predviđen točan datum otpusta, rekao je doktor Žic, ističući da su pacijenti zadovoljni pruženom zdravstvenom skrbi te da su tražili da završe svoje liječenje u Hrvatskoj.

Dnevnik.ba 

25. travanj 2024 19:15