Varaždin, 06.08.2022 - Dvanaest osoba je poginulo, više od 40 je ranjenih, u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, izjavio je na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.DAMIR SENČAR - Hina
StoryEditor
završen očevid

Dvoje putnika iz poljskog autobusa u kritičnom stanju, poljsko ministarstvo objavilo nove detalje nesreće

Piše desk  /  07.08.2022., 09:52h

Poljsko ministarstvo infrastrukture priopćilo je da je autobus koji je sletio s ceste, pri čemu je 11 ljudi poginulo, a jedna osoba preminula kasnije u bolnici, proizveden 2011. godine. Registriran je u Poljskoj te da je prošao sve preglede propisane zakonom. Tehnički pregled je obavljen u lipnju ove godine.

Glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova Łukasz Jasina rekao je da su u autobusu bila 42 hodočasnika i dva vozača te da su svi stradali poljski državljani. Kazao da je hodočašće organiziralo bratstvo svetog Josipa, javlja RTL.

U subotu je autobus iz Poljske sletio s A4 pri čemu je 11 putnika poginulo, jedna osoba kasnije je preminula u bolnici, a još 32 putnika ozlijeđena su. Gotov je i očevid koji je otkrio detalje uzroka nesreće.

"Nakon provedenog očevida utvrđeno je da se vozač autobusa iz neutvrđenog razloga nije kretao kolnikom autoceste, da je preko zaustavne trake sišao na zelenu travnatu površinu i udario u odbojnu ogradu te sletio u jarak. Očevidom je utvrđeno da je vozač jedan od preminulih putnika u prometnoj nesreći", kazao je Predrag Benčić, načelnik PU varaždinske. Poljsko ministarstvo infrastrukture priopćilo je da je autobus koji je imao nesreću u Hrvatskoj proizveden 2011. godine, registriran u Poljskoj te da je prošao sve preglede propisane zakonom. Tehnički pregled je obavljen u lipnju ove godine.

Iz varaždinske bolnice tijekom većeri je stigla informacija da se stanje dvoje pacijenata pogrošalo. Tamo je 11 pacijenata, petero na intenzivnom liječenju od kojih su dvoje u kritičnom stanju. Po troje unesrećenih je na traumatologiji i ortopediji i na neutrologiji.

Dnevnik.ba

29. studeni 2022 08:55