StoryEditor

Dvoje državljana Srbije zaraženo koronavirusom

Piše D  /  25.02.2020., 09:02h

Dvoje državljana Srbije, članova posade s kruzera Diamond Princess zaraženo je koronavirusom, javlja Tanjug.

Podsjetimo, u Japanu je od koronavirusa preminuo četvrti putnik s broda Diamond Princess, objavila je televizija NHK dodavši kako je imao 80-ak godina.  Mladić koji je radio na kruzeru Diamond Princess i dalje je u karanteni Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, a drugi putnik koji je s tog broda došao u Zagreb (koji je također negativan) nije u bolnici.

Prema objašnjenju prof. Alemke Markotić, ravnatelljice Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, njegova je epidemiološka situacija sasvim drukčija od mladića u karanteni koji je na kruzeru radio te se stoga svugdje po njemu kretao, a drugi pacijent bio je putnik, nije bio izložen te u Hrvatskoj živi sam.

Još se ne zna je li preostalih četvero Hrvata koji su na tom brodu pozitivno na virus ili nije te kada će i kako biti prebačeni u Hrvatsku.

Ministar zdravstva RH Vili Beroš potvrdio je danas ujutro da su u ovom trenutku svi rezultati hrvatskih državljana poslani na analizu u Zagreb negativni na koronavirus, no da je tijekom noći u KBC Rijeka stiglo još devet pacijenata koji su zbog boravka na sumnjivom području odmah smješteni u izolaciju.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:28