StoryEditor
španjolska

Dvije se sestre istovremeno odlučile za redovništvo: "Želimo utažiti Kristovu žeđ"

Piše desk  /  12.10.2021., 13:23h
Lourdes i Gloria dvije su sestre iz obitelji Salgado, iz Ciempozuelosa u Španjolskoj, mjestu blizu grada Madrida. Najmlađe su u obitelji koja broji sedmero braće i sestara i dio su takozvane ‘Z-generacije‘, odnosno generacije rođene 2000. godine.

Ove su dvije sestre otkrile svoj poziv na redovnički život, a za nešto više od mjesec dana obje će ući u svoje redove. Gloria, koja ima 18 godina, ušla je 8. rujna u novicijat Reda Gospinih kćeri, dok će 20-godišnja Lourdes krenuti kao postulantica u samostanu 'Iesu Communio', u La Aguileri u Burgosu, piše laudato.hr.

Biskupija Getafe objavila je ovu vijest na svojoj mrežnoj stranici, a u članku sestre svjedoče o onome što im se dogodilo u životu.

– Sve se dogodilo u jedno ljeto, u tri mjeseca. Nas dvije odlučile smo otići s jedinom svrhom: slijediti Isusa gdje god On bio. Kažem da se sve dogodilo u tri mjeseca, ali u stvarnosti nije bilo baš tako, barem ne u mom slučaju. Poziv je uvijek bio u meni, a Isus me je zvao od malih nogu. Međutim, u životu ne ide uvijek kako očekujemo, pa sam na neko vrijeme zaboravila i napustila svoj poziv i Isusa zbog svjetovnih stvari koje su me privlačile – kazala je Lourdes.

Nastavila je govoreći da ju Isus nije prestao tražiti, unatoč tomu što je ona krenula drugim putem.

– Nakon ponovnog susreta s Isusom i ponovnog otkrivanja da me želi za sebe, nisam mogla učiniti ništa drugo nego se predati kontemplativnom životu, zajedno s Isusom i sa svojim sestrama koje su pozvane živjeti isto kao i ja: jednostavno biti s Njim, razmišljati o Njemu, a zatim onima koji ga ne poznaju posvjedočiti 'ono što smo vidjeli i čuli' – poručila je.

Njezina sestra Gloria, koja je upravo završila srednju školu, pojasnila je kako je tekao proces sazrijevanja njezine odluke. U novicijat Reda Gospinih kćeri u Valdemoru ušla je 8. rujna.

– Kad mi kažu da ispričam svoju priču, ljudi budu iznenađeni kad čuju da je to nešto vrlo jednostavno, ali u isto vrijeme sjajno. Isus je učinio da se moje srce jednostavno, malo-pomalo, zaljubi u Njega. Vidjela sam kako Isus žeđa za mnom i kako ja žeđam za Njim. Moje srce nikad nije počivalo ni u čemu drugom osim u Njemu – kazala je Gloria.

Dodala je da ju je na redovnički život potaknulo otkriće koliko svijet žeđa za Isusom i kako Isus žeđa za svijetom.

– Želim dati cijeli svoj život da utažim tu žeđ, dajem svoj život za duše kako bi imale Život. Znam zašto živim – poručila je.

Obje sestre imaju veliku podršku svoje obitelji, koja je inače dio neokatekumenskog puta. 

Dnevnik.ba

02. prosinac 2021 22:57