StoryEditor
vlada hbž

Dvije odgojno-obrazovne ustanove u Hercegbosanskoj županiji dobit će 200 tisuća eura

Piše fena  /  30.09.2022., 14:44h

Cilj projekta je poboljšati pristup kvalitetnom obrazovanju i obuci u Bosni i Hercegovini, kroz poboljšanje infrastrukture.

U okviru projekta "Analiza infrastrukturnih potreba obrazovnih institucija u Bosni i Hercegovini", financiranog od strane EU, među 20 objekata prošle su i dvije obrazovne ustanove iz HBŽ-a i to Dječji vrtić "Pčelice" iz Livna i Srednja škola Glamoč, koje će za infrastrukturne objekte dobiti 200 tisuća eura.

U Radnoj grupi projekta koja broji 13 članova nadležnih ministarstava u BiH bio je i predstavnik Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije te predstavnik Ekspertnog tima i delegacije EU, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Vrijednost ovoga projekta je 200.000 eura, a ministrica Gordana Nakić izvijestila je da će navedene ustanove dobiti po 100.000 eura za infrastrukturne radove. Novac za ove namjene biti će operativan iduće godine.

Cilj projekta je poboljšati pristup kvalitetnom obrazovanju i obuci u Bosni i Hercegovini, kroz poboljšanje infrastrukture.

Ova sredstva poboljšat će uvjete rada u ove dvije odgojno-obrazovne ustanove.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:19