StoryEditor

Dvije istupile, jedna pristupila: Evo koje stranke sada čine Hrvatski narodni sabor BiH

Piše D  /  05.06.2021., 10:06h

>>>RAGUŽ O RAZLOZIMA NAPUŠTANJA HNS-A: Ljudi od nas očekuju konkretan odgovor...<<<

>>>VASILJ O RAZLOZIMA NAPUŠTANJA HNS-A: Prava borba počinje ako mi prvo revidiramo sebe<<<Hrvatski Narodni sabor BiH osnovan je 28. listopada 2000. godine u Novom Travniku. Na tom je, prvom, zasjedanju, kao odgovor na proces majorizacije hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini koji je kulminirao nametanjem Barryjevih amandmana na Izborna pravila i propise u BiH usvojena Deklaracija o pravima i položaju hrvatskog naroda u BiH.

U proteklih 21 godinu održano je 9. sjednica Hrvatskog Narodnog Sabora BiH, a 9. sjednica održana je jučer u Mostaru.

Nakon što su Hrvatska republikanska stranka i Čapljinska neovisna stranka – Čapljina u srcu, po izjavama njihovih predsjednika, istupile iz HNS-a BiH, javnost zanima koje sve stranke čine Hrvatski narodni sabor BiH.

Članice Hrvatskog Narodnog sabora BiH su: HDZ BiH, koja je najjača politička stranka unutar HNS-a koji broji ukupno 600 izaslanika, potom HDZ 1990., HSP BiH, HSP dr. Ante Starčević, HSS (Hrvatska seljačka stranka), HSS Stjepan Radić, Hrvatski savez-HKDU HRAST, HKDU (Hrvatska kršćanskodemokratska unija, HDU (Hrvatska demokratska unija), HNL( Hrvatska nezavisna lista, HLL ( Hrvatska lista za Livno) i HNP (Hrvatski nacionalni pomak).

Hrvatskom Narodnom Saboru, između dva zasjedanja, pristupio je Hrvatski nacionalni pomak Ivana Vukadina, premijera Hercegbosanske županije, koji je na jučerašnjem zasjedanju izabran u Predsjedništvo HNS-a BiH, dok su iz HNS-a BiH danas istupile Hrvatska republikanska stranka i Čapljinska neovisna stranka – Čapljina u srcu. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 12:56