StoryEditor

Dva velika povratka: Na Lininu popisu opet Duvnjak i Slišković

Piše D  /  23.05.2018., 12:05h

Pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom dva su izuzetno važna susreta. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo Kauboji će 4. i 15. lipnja igrati protiv Crne Gore, a izbornik Lino Červar danas je objavio širi popis igrača na koje računa u predstojećim susretima, prenosi 24.sata.

Na njemu su četiri golmana, no nema Filipa Ivića koji se oporavio od ozljede i brani u Kielceu, te Ivana pešića. Tu su Stevanović, Šego, Šunjić te novo ime, dvometraš, Matej Ašanin.

Sjajna vijest je povratak Ivana Sliškovića koji sve više i sve bolje igra u Celju nakon preboljene mononukleoze. U sastavu će biti i naš najbolji igrač koji cijelu sezonu muku muči s ozljedama Domagoj Duvnjak, a Hrvatska s Duletom i bez njega nikako nije ista momčad. Najbolje smo to vidjeli na Europskom prvenstvu. Nakon ozljede u prvom krugu Eura Duvnjak se oporavio, no u Kielu je ponovno imao problema i nije igrao redovito. Nije ga bilo ni u reprezentaciji tijekom prijateljskih utakmica, no sada bi trebao biti spreman i povesti Hrvatsku prema SP-u preko Crne Gore.

Vraća se i Luka Šebetić, priliku dobija Jotić, kao i Nexeov snažni pivot Marin Šipić te još jedan desni vanjski Ivan Sršen.

Prva utakmica igra se u Osijeku, a uzvrat u Podgorici.

Červarovih 30 za pripreme

GOLMAN: Stevanović, Šego, Šunjić, Ašanin

DESNA KRILA: Horvat, Božić Pavletić, Ereš

LIJEVA KRILA: Štrlek, Mihić, Ravnić

LIJEVI VANJSKI: Mamić, Bičanić, Mandalinić, Slišković, Jaganjac, Blažević

DESNI VANJSKI: Stepančić, Sršen, Vranković, Šebetić

SREDNJI: Duvnjak, Cindrić, Karačić, Jotić, Pavlović

PIVOTI: Marić, Kozina, Šipić, Šušnja, Kontrec

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 18:13