StoryEditor

Dva tinejdžera uhićena zbog ubojstva novinarke u Sjevernoj Irskoj

Piše D  /  20.04.2019., 11:04h

Uhićeni mladići imaju 18 i 19 godina, javlja BBC.
 
29-godišnja novinarka je, podsjetimo, pogođena metkom na prosvjedu u Londonderryju u Sjevernoj Irskoj u četvrtak navečer. Tamo je bila na novinarskom zadatku.
 
Policija Londonderryja priopćila je u petak ujutro da sumnja na to kako je za napad odgovorna Nova IRA (Irska republikanska armija). Pomoćnik načelnika policije Mark Hamilton izjavio je kako policija "tretira pucnjavu kao teroristički incident" i da je pokrenuta istraga o ubojstvu.
 
"Vjerujemo da se radi o terorističkom činu, vjerujemo da su ga počinili nasilni republikanski disidenti. Naša je procjena u ovom trenutku da iza ovoga najvjerojatnije stoji Nova Irska republikanska armija (IRA) i u tom će smjeru ići naša istraga", dodao je.
 
Novinarka nastradala od zalutalog metka?
 
Napadači su bacali zapaljive bombe na policiju, a u jednom je trenutku netko zapucao iz vatrenog oružja. U toj je pucnjavi stradala 29-godišnja novinarka Lyra McKee koja je stajala blizu policije, prenosi Index.hr.
 
"Lyra McKee stajala je u blizini policije kada je u 23 sata u predgrađu Creggan po njima počeo pucati naoružani muškarac", kazao je u petak ujutro pomoćnik šefa policije Mark Hamilton.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 22:37