StoryEditor

Dušan Bajević novi izbornik nogometne reprezentacije BiH

Piše D  /  21.12.2019., 11:12h

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici jednoglasnom odlukom odlučio ukazati povjerenje iskusnom 71-godišnjem stručnjaku, javlja klix.ba.

Bajević je legenda jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog nogometa i jedan od najboljih napadača u povijesti bivše države.

U dresu Veleža je igrao 1966. do 1977., nakon čega je otišao u grčki AEK, te se ponovno vratio u Velež 1981. i odigrao dvije posljednje sezone u karijeri.

Popularni Princ s Neretve je po završetku igračke kariijere postao trener Veleža sa kojim je osvojio Kup Maršala Tita, a najveće trenerske uspjehe imao je u Grčkoj vodeći AEK i Olympiacos. Jedan je od rijetkih koji je sjedio i na klupi najljućih solunskih rivala PAOK-a i Arisa.

Bajević je jedan od najzaslužnijih ljudi za spas bh. nogometa 2011. godine kada je kao član Komisije za normalizaciju uspio bio dio ekipe koja je uspjela ispuniti zahtjeve FIFA-e da se ukine suspenzija nogometnom savezu.

Bajević će voditi ekipu u susretima duelima baraža za Euro, a nije isključeno i da ostane na klupi tijekom Europskog prvenstva ukoliko se Zmajevi tamo i plasiraju.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 23:34