StoryEditor
potpredsjednici RS-a

Duraković i Pranjić razgovarali s predsjednikom RS-a: "Dodik je iskazao namjeru za zajedničku saradnju"

Piše desk  /  22.11.2022., 18:08h

S predsjednikom Republike Srpske razgovarao je Ćamil Duraković, potpredsjednik ovog entiteta. Nakon razgovora s Dodikom Duraković je novinarima rekao da su na sastanku bili on i Davor Pranjić, potpredsjednik RS iz reda hrvatskog naroda s koalicijom Pokret za državu. Duraković kaže da je uspostavljen novitet da predsjednik razgovara s potpredsjednicima.

“Odvojeno smo održali kratak sastanak, gdje je predsjednik iskazao namjeru za zajedničku suradnju, dosta zajedničkih stvari, počev od promjene prostora i našeg boravka i nekih tehničkih i operativnih stvari koje moram pohvaliti. Ostaje da vidim u narednom periodu do kada će ta suradnja ići, tako da je to mnogo naprednije u odnosu što smo svjedočili u nekoliko prethodnih mandata.” – kaže Duraković, prenosi N1.

Ovo je, kaže Duraković, signal i novi odnos koji neće biti ponižavanje i diskreditiranje.

“Govorimo i o proračunu koji predsjednik ima, 50 i nešto milijuna. Od toga će biti i za potpredsjednike koji će moći realizirati na terenu kod svojih građana. Tako da ćemo mi na terenu moći direktno pomoći našim građanima koji su nas birali” , dodaje Duraković

Duraković ističe kako primjećuje da je mnogima čudno što Pokret za državu razgovara s Dodikom o sudjelovanju u vlasti.

“Pokret za državu ima svoju listi i kandidata, gdje opozicija ovih dana vrišti oko toga, ima priliku da svoje glasove “pozajmi” Pokretu za državu i da tako blokiraju ta četiri o kojima govore.”, kaže Duraković.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:26