StoryEditor
potpredsjednik FBiH

Dunović: Prijete mi da će me "skratiti za glavu"

Piše desk  /  08.02.2022., 16:05h
Dunoviću za prijetnje okrivio politike mržnje i prizivanja sukoba, na svu sreću ne treba gledati dalje od Sarajeva, počevši od svoga stranačkoga šefa Željka Komšića.

"Kao osoba koja se bavi politikom, svjestan sam izloženosti javnoj kritici, međutim, u posljednje vrijeme pojedinci, ekstremisti, poručuju mi putem društvenih mreža da će me 'skratiti za glavu' i upućuju slične otvorene prijetnje", tvrdi Dunović.

On smatra da ratnohuškačka i mrziteljska politika, koju vode pojedini političari, potiču širenje straha i mržnje iz koje proizilaze otvorene prijetnje prema probosanskim političarima, prenosi Klix.

"Kada se pojedinci usude prijetiti javnim osobama, koje su pritom pod zaštitom policijskih organa, pitanje je što građani mogu očekivati. Naravno, sve prijetnje koje smatram direktnim ugrožavanjem sigurnosti mene i moje obitelji prijavio sam nadležnim organima, međutim, ovakve prijetnje mogu se zaustaviti samo zaustavljanjem politika mržnje i prizivanja sukoba", istakao je.

Naglašava da se ne boji, ali poručuje da mora obavijestiti javnost da su mu upućene prijetnje kako bi građani bili svjesni čemu vode retrogradne politike i stekli osjećaj da ambijent tenzija i napetosti nije normalno stanje i kao takvo se ne može i neće tolerirati.

22. travanj 2024 02:55