StoryEditor
Obnova petrinje

Dumbović: Žao mi je što gradonačelnica ne može reći ‘nisam napravila ništa, ubijte me, nisam mogla‘

Piše desk  /  30.12.2021., 08:49h
Uopće nisam ni sanjao niti u primisli imao da nešto takvo može trajati dugo, da ta procedura može biti toliko dugovječna i iscrpljujuća i frustrirajuća, za sve Petrinjce i ljude s Banovine jedan ogroman teret gdje se naše područje pretvara u destinaciju svih mogućih frustracija, kaže Darinko Dumbović.

Darinko Dumbović, bivši gradonačelnik Petrinje, gostovao je u RTL Direktu gdje je odgovarao na pitanja o obnovi nakon potresa.

Kazao je kako nije mogao vjerovati da procedura oko obnove može trajati toliko dugo.

- Uopće nisam ni sanjao niti u primisli imao da nešto takvo može trajati dugo, da ta procedura može biti toliko dugovječna i iscrpljujuća i frustrirajuća, za sve Petrinjce i ljude s Banovine jedan ogroman teret gdje se naše područje pretvara u destinaciju svih mogućih frustracija. Danas kad vidim ovu našu obljetnicu, definitivno nema tih riječi, pohvale, strpljivosti ili molitve kod bilo koga da bi čovjek mogao imati pozitivne energije, snage i sposobnosti kad vidi kolika ga muka čeka i da je ostavljen, napušten i zapušten kroz prošlost i povijest u tom prostoru - kaže Dumbović.

Na pitanje tko je kriv zašto nije počela obnova, Dumbović je kazao Stožer.

- Funkcionirao je u vojarni prvih 6 mjeseci i to nije bio Stožer za obnovu nego za kampanju. Kad pogledate vertikalno i horizontalno kako su postavili stvari, vidjeli smo da je Medved vertikala, a da horizontala nije radila ništa. Tu je došlo do problema. S jedne strane imali smo specijalistu u Medvedu za rušenje, s druge strane smo imali Horvata koji ne zna graditi grad, i s druge strane imamo čovjeka koji je otišao, Vanđelić, koji je mogao nešto napraviti. Vanđelić nema političku bazu, ono što je imao Medved ili Horvat. Vlada je na klimavom štapu i da ne može imati neku veliku većinu - rekao je.

Komentirao je i ima li gradonačelnica Komes na čemu zahvaliti Vladi.

- Ne znam što bih rekao i žao mi je što žena ne može izaći pred građane i reći 'ja nisam napravila ništa, ubijte me, nisam mogla zbog toga i toga'. Ona na neki način ostaje amortizer prema politici Zagreba gdje ne može ništa riješiti i sve što govori laže i petlja - kazao je i dodao kako vjeruje da bi bilo bolje da je on na vlasti.

- Da dobijem treći mandat, a nisam ga dobio, nisam iskoristio, s druge strane sam mislio što ako prođem. Gradonačelnica je govorila i cijeli HDZ 'imat ćemo sinergiju s razine države, županije i gradom', sad je tu jedna sinergije koje nema. Kad treba izaći pred ljude, ne mogu reći da su što napravili. Mogu razgovarati o onih 30 milijuna kuna i svakoj kuni koja je potrošena kad je u pitanju elementarni smještaj i sam poduzetnički centar u kojem radi pedesetak poduzetnika - rekao je.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:17