StoryEditor
krenuli radovi

Dugogodišnji problem: Mostarsko naselje Ortiješ konačno dobiva kanalizaciju s odvodnjom oborinskih voda

Piše Desk  /  24.01.2022., 08:06h
Mostarko južno prigradsko naselje Ortiješ u 21. stojeću konačno dobiva kanalizacijsku mrežu s odvodnjom oborinskih voda čime će biti riješen dugogodišnji problem poplava koje su redovno mještanima uslijed kišnih padalina zadavale glavobolje.

Odluku o realizaciji projekta koji lokalno stanovništvo s oko 600 obitelji traži godinama donio je gradonačelnik Mario Kordić izmjenom i dopunom Plana javnih nabava Grada Mostara za 2021. godinu, piše Klix.ba.

U sklopu tog projekta će se raditi i rekonstrukcije ulice u naselju, koje je smješteno između magistralne ceste M-17 i rijeke Neretve. Vrijednost radova iznosi 220.000 maraka, bez PDV-a, a financira se iz Proračuna Grada Mostar i Granta Vlade HNŽ.

Početak radova na projektu izgradnja kanalizacijskog sistema i rekonstrukcije ulica u naselju Ortiješ počela je u petak 21. siječnja, a rok za završetak je pola godine.

U sklopu Ugovora predviđena je izgradnja sistema oborinske odvodnje i rekonstrukcija kolovozne konstrukcije u dvije ulice naselja Ortiješ ukupne dužine 900 metara.

Tijekom izvođenja radova pristup ulicama bit će onemogućen iz jednog smjera te će biti potrebno koristiti alternativne prilaze. Radovi se obavljaju u skladu s Ugovorom o izvođenju radova koji je potpisan između Investitora, odnosno Grada Mostara i Izvođača - HP Investing d.o.o Mostar.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:38