Article_Top_970x250

Dubrovnik: Državljanin BiH silovao ženu, tukao je i prijetio joj pred djecom

nasilje u obitelji

Dubrovnik: Državljanin BiH silovao ženu, tukao je i prijetio joj pred djecom

ruj 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tereti ga se da je u prvoj polovici 2018. godine u Dubrovniku, svjestan da time ugrožava daljnji psihofizički razvoj svoje troje maloljetne djece, svoju kćer (10) vukao za kosu i tukao po glavi, i to u nazočnosti svoje dvojice sinova koji imaju 14 i šest godina.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 18. rujna podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv državljanina (40) BIH odnosno stranca s prijavljenim boravištem u Republici Hrvatskoj. Terete ga za silovanje te povredu djetetovih prava, a u stjecaju s kaznenim djelima nasilja u obitelji i prijetnje, prenosi 24sata.hr.

Optuženog terete da je u više puta od 2006. do 2008. godine i jednom u 2016. Dubrovniku, u namjeri da ima spolni odnos sa svojom suprugom, iako ona to nije željela, nakon što ju je prethodno udarao rukama, a ona ga nije uspjela odgurnuti i oduprijeti mu se, počinio kazneno djelo silovanja, dok je u drugom navratu počinio isto djelo uz ozbiljne prijetnje.

Tereti ga se da je u prvoj polovici 2018. godine u Dubrovniku, svjestan da time ugrožava daljnji psihofizički razvoj svoje troje maloljetne djece, svoju kćer (10) vukao za kosu i tukao po glavi, i to u nazočnosti svoje dvojice sinova koji imaju 14 i šest godina. Okrivljenik terete da je pred svojom maloljetnom djecom, tukao svoju suprugu prijeteći joj da će ubiti i nju i djecu. Predloženo je da se okrivljeniku produlji istražni zatvor koji mu je određen 22. lipnja 2018. zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela.

Dnevnik.ba