StoryEditor
bivši predsjednik SAD-a

Državna odvjetnica New Yorka optužila Trumpa i njegovu djecu za prijevaru

Piše hina  /  21.09.2022., 18:51h

Tužiteljstvo države New York optužilo je u srijedu Donalda Trumpa i njegovu djecu za prijevaru, nakon trogodišnje istrage o poslovnoj praksi bivšeg predsjednika SAD-a, pokazuju sudski zapisnici.

Glavni državni odvjetnik New Yorka podnio je u srijedu opsežnu tužbu protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, troje njegove odrasle djece i Trumpove organizacije, navodeći da su bili uključeni u opsežnu prijevaru koja je trajala više od desetljeća, a kojom se bivši predsjednik koristio kako bi se obogatio, javlja CNN.

U tužbi koja je napisana na više od 200 stranica, državna tužiteljica Letitia James, demokratkinja, tvrdi da su prevarom obuhvaćeni svi aspekti Trumpovog poslovanja, uključujući nekretnine i golf terene. Prema tužbi, Trumpova organizacija prevarila je zajmodavce, osiguravatelje i porezne vlasti napuhavanjem vrijednosti njegove imovine koristeći pogrešne procjene.

Trump i njegova djeca, Donald Trump Jr., Eric Trump i Ivanka Trump, navedeni su kao optuženici u tužbi. Allen Weisselberg, bivši financijski direktor Trumpove organizacije i Jeff McConney, još jedan dugogodišnji direktor te tvrtke, također su spomenuti u tužbi.

Dnevnik.ba

16. lipanj 2024 15:42