StoryEditor

Državljanin Srbije prevozio migrante i bježao pred policijom

Piše D  /  16.08.2018., 12:08h

Kako je priopćeno iz Policijske uprave ličko-senjske, službenici Policijske postaje Korenica jučer su u Gornjem Vagancu pokušali zaustaviti kombi vozilo srbijanske nacionalne oznake, zbog osnova sumnje da prevozi strane državljane koji su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, prenosi HRT.

Na dane znakove, vozač se nije zaustavio, a za njim je krenula policija u dva službena policijska vozila s upaljenim plavim rotacijskim svjetlima. U bijegu je kombi vozilo više puta udarilo u službeno policijsko vozilo i u ogradu uz obiteljsku kuću, te je u Drežnik Gradu kod kanjona rijeke Korane, vozač kombija iskočio iz vozila i u bijegu od policije pao u kanjon.

Vozač je hospitaliziran u Općoj bolnici Karlovac, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede opasne po život.

U tovarnom prostoru kombija policija je zatekla 24 strana državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, te će biti procesuirani sukladno Zakonu o strancima, navode iz PU ličko-senjske.

Glasnogovornica PU Maja Brozičević rekla je za Hinu da su u skupini od 24-migranta 12-torica Pakistanaca, sedmorica Afganistancia, trojica Iranci, a dvojica Sirijaca. Dobili su rješenje u povratku u BiH, zemlju odakle su ilegalno ušli u Republiku Hrvatsku i Europski gospodarski prostor, a deportacija će se obaviti u suradnji s policijom BiH.

Ozlijeđi 50-godišnji krijumčar ilegalnim migrantima, koji je smješten na Odjelu intenzivnog liječenja u karlovačkoj Općoj bolnici, u stabilnom je stanju, doznaje se od  ravnatelja dr. Ervina Jančića. Ima višestruke ozljede glave i drugih dijelova tijela te se liječi mjerama intenzivnog liječenja, ali više nije životno ugrožen, već se stanje stabiliziralo, rekao je Hini dr. Jančić.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 10:29