StoryEditor
uhvaćen je

Državljanin BiH u desetak dana počinio 16 provala i teških krađa u Hrvatskoj

Piše Desk  /  14.02.2022., 10:18h
Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

U Policijskoj postaji Šibenik u dva navrata je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim bh. državljaninom osumnjičenim za počinjenje dvije serije teških krađa provaljivanjem, ukupno njih petnaest (od kojih tri u pokušaju) i jednu krađu,p prenosi Večernji.hr.

Prvo provedenim kriminalističkim istraživanjem od 11. veljače utvrđeno   je kako je osumnjičeni, radi stjecanja materijalne koristi, u razdoblju od 1. do 7. veljače na području Dubrave i Donjeg Polja, na štetu osam oštećenih osoba starosti od 36 do 72 godine provaljivao u poljske kućice odakle je otuđivao sekundarne sirovine, alat i suhomesnate proizvode od čega je dio i pronađen (bakrena polivačica te suhomesnati proizvodi).

U dva navrata na istom području je pokušao provaliti u objekte oštećenih od 49 i 55 godina u čemu nije uspio dok je jednom prilikom iz neosiguranog objekta 49-godišnjaka otuđio suhomesnate proizvode i alat što je naknadno pronađeno.

Ukupna materijalna šteta je procijenjena na oko 13.400 kuna od čega je dio predmeta pronađen i vraćen vlasnicima. Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Nadalje, drugim kriminalističkim istraživanjem od 12. veljače, utvrđeno je kako je osumnjičeni u noći 12. veljače na području Šibenika provalio u ugostiteljski objekt 44-godišnjakinje, trgovinu nakitom tvrtke iz Zagreba, zatim pokušaj provale u trgovinu nakitom 35-godišnjakinje, provalu u aparat za napitke tvrtke iz Splita te u prostorije autopraonice 54-godišnjaka kojom prilikom je otuđen novac kao i nakit što je kod osumnjičenika dijelom i pronađeno.Materijalna šteta u ovim provalama je procijenjena na preko 20 tisuća kuna.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 08:34